LASER

(Vi kan använda laser på fler områden på kroppen men kontakta oss för prisförslag och funderingar)

HÅRBORTTAGNING MED LASER

Med vår Alexandritelaser kan vi nu ta bort oönskad hårväxt för alltid!

Laserbehandling fungerar bäst på mörka hår och på ljus hud. Vi bokar alltid i en konsultation innan en behandling så vi tillsammans kan komma fram till en lämplig behandlingsplan för just dig. Det är just av den anledningen som endast våra konsultationer för laserbehandling är bokningsbara online.

HUR FUNGERAR DET?

Starka blixtar av rött ljus som tränger igenom huden och om det finns mörkt pigment övergår ljuset i värme. Mörkt hår innehåller mycket pigment och ett sådant hårstrå blir därför kraftigt upphettat. Denna värme leds över till hårsäckens väggar och botten, som därigenom bränns och hårsäcken slutar att fungera. Metoden fungerar även på inåtväxande hår.

HUR MÅNGA LASERBEHANDLINGAR BEHÖVS?

Eftersom skillnaden från person till person är så stor är det omöjligt att säga hur många laserbehandlingar som krävs innan alla strån är borta. Det kan räcka med 4-6 behandlingar – men ofta behövs fler. Anledningen till detta är att man vid behandlingen endast kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna. När man dödat några hårsäckar vid en behandling så kan passiva hårsäckar efter några veckor aktiveras och kan först då förstöras. För varje behandling kommer man alltså åt nya hårsäckar och till slut har man dödat alla – eller nästintill alla och då har du förhoppningsvis fått ett tillfredsställande resultat.

ATT TÄNKA PÅ INNAN LASERBEHANDLING

Eftersom laserljuset absorberas av pigment så bör du avstå från att sola. Ju brunare huden är, desto sämre är utgångsläget för bra resultat. Behandling kan inte utföras om håret är bortvaxat eller rakat så låt håret växa ut innan du kommer på konsultation samt innan varje behandling.

EFTER LASERBEHANDLINGEN

Eftersom metoden bygger på att hårsäckarna tillfogas en brännskada, får man normalt en viss hudrodnad. Som vid alla brännskador kan det hetta någon timme efteråt och då kan det vara skönt att kyla med t ex en ispåse, kylbalsam eller liknande. Ibland ser man en liten svullnad och i mer sällsynta fall enstaka vattenblåsor. Dessa försvinner inom några dagar. Riv inte på blåsorna för då kan de bli infekterade och då finns även risk för ärrbildning.

Ibland uppstår temporära pigmentförändringar (ibland mörka, ibland ljusa), speciellt hos dem som solat och hos personer som har lätt att bilda pigment. Det kan även klia några dagar efteråt.

Vetenskapliga studier visar att hårborttagning med laser har lägst procent sidoeffekter (LÄNK)

LJUSA STRÅN

Har du ljusa strån fungerar det mest troligt inte med laser, då kan vi erbjuda epilering istället. Det är den enda metoden som fungerar på strån utan pigment.